Cryolipolyse; meest gestelde vragen

Home / Cryolipolyse / Cryolipolyse; meest gestelde vragen

Voor wie is de behandeling geschikt?
De behandeling is geschikt voor mensen die naast een gezonde levensstijl, van een kleine hoeveelheid vet af willen om de contouren van het lichaam te verbeteren.
Daar waar het vet zacht is en opgepakt kan worden is het mogelijk om een behandeling te ondergaan.
Het is geen methode om af te vallen.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?
1 behandeling kan al een bevredigend resultaat opleveren, maar meestal worden er meerdere behandelingen gedaan. Gemiddeld neemt men 3 behandelingen.
Op dezelfde zone kun je na 5 weken weer een behandeling doen. Op een andere zone kun je na 2-3 weken een behandeling doen. Het lichaam moet tijd krijgen om het vet te vewijderen.

Hoe voelt een cryolipolyse behandeling?
Tijdens de behandeling wordt er een membraan op de huid geplaatst die de huid zal beschermen. Vervolgens wordt de kop van het apparaat op de huid geplaatst die vacuüm wordt gezogen, dit kan wat trekkend voelen.
Het gebied wordt enkele minuten opgewarmd en vervolgens sterk gekoeld. De temperatuur zal worden ingesteld op een niveau dat voor jou comfortabel blijft.
Een gevoel van druk en koude zal waar te nemen zijn, maar dit wordt over het algemeen niet als vervelend ondervonden. Het kan wat jeuken of gevoelloos worden, maar deze sensatie wordt snel minder.

Na de behandeling:
Klanten ervaren roodheid, blauwe plekken, een tintelend gevoel of gevoelloosheid na de behandeling, sommigen ervaren ook stijfheid van de huid, tijdelijk witter worden van de huid, krampjes, spierspasmes, jeuk of extra gevoeligheid, maar dit is tijdelijk en zal verdwijnen na een aantal dagen tot 2 week.

Waar gaat mijn vet naartoe?
1. Via energie extractie veroorzaakt de vetcel adaptose (de vetcel vernietigd zichzelf)
2. De aangetaste vetcellen worden afgebroken door het lichaam, waardoor de dikte van de vetlaag minder wordt.
3. Lipide van de vetcellen komen vrij en worden door het lymfe systeem verwerkt en afgevoerd.
Behandelde vetcellen verdwijnen en komen niet meer terug.

Wat moet ik doen na een behandeling?
– Het aanhouden van een gezond dieet is na de
behandeling essentieel, evenals het drinken
van veel water 1,5-2 liter en het blijven
bewegen/sporten.
– De zones die er behandeld zijn mogen niet
blootgesteld worden aan de zon/zonnebank
zolang er nog zichtbare tekenen zijn van de
behandeling op de huid.
– De behandelde zone kan ter comfort
behandeld worden met een verzachtende huid
vriendelijke crème bijvoorbeeld met Arnica
erin.

Zijn er ook bijwerkingen?
Cryolipolyse is een wetenschappelijk bewezen behandeling en in 2010 goedgekeurd door de Europese Unie. Voor de meeste mensen is het een zeer veilige behandeling voor het verminderen van vetcellen.
Potentiële bijwerkingen kunnen voorkomen en zijn veelal tijdelijk op het behandelde gebied zoals roodheid, blauwe plekken, een tintelend gevoel, stijfheid van de huid, tijdelijk witter worden van de huid, krampjes, spierspasmen, jeuk of extra gevoeligheid deze zijn tijdelijk en verdwijnen na enkele dagen tot 2 weken.
In zeer zeldzame gevallen kan de behandeling tot ernstigere complicaties leiden. We lichten dit graag toe in de intake/informatie gesprek.

Wanneer zie ik resultaat?
Het eerste resultaat van een behandeling is na 3 tot 4 weken zichtbaar, het uiteindelijke resultaat zie je na ongeveer 2 maanden.
Door het zuiveringssysteem van het lichaam kunnen de resultaten tot 6 maanden na de behandeling nog verbeteren.
Let wel op dat je in die tijd op gewicht blijft!

Hoe bereid ik me voor op de eerste behandeling?
Belangrijk is dat je op de dag van de behandeling fijne, loszittende kleding draagt.
Tijdens de behandeling kun je een boek lezen of muziek luisteren op je telefoon, afhankelijk van het te behandelen gebied.
Tijdens de behandeling lig je ongeveer een uur stil. Lukt dit niet bijvoorbeeld vanwege rugklachten, neem dan maatregelen (bijvoorbeeld een pijnstiller).
Gelijk na de behandeling is het belangrijk om veel water te drinken, neem alvast een flesje water mee. Ook kun je het na de behandeling wat koud hebben, neem een warm vest mee.