Meest gestelde vragen IPL

Home / Introductie IPL definitief ontharen / Meest gestelde vragen IPL

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Haar groeit in 3 verschillende fasen. De groeifase, rustfase en overgangsfase.
Met IPL kunnen alleen de haren die zich in de groeifase bevinden weggeflitst worden. In deze fase is het haartje verbonden met de haarwortel. De haar geleidt het licht naar de haarwortel, waardoor deze blijvend beschadigd wordt, zodat er geen haar meer uit kan groeien. Het percentage haren in de groeifase ligt tussen de 10% en 30% per behandeling.
Tijdens de behandeling verwijdert IPL definitief 80% tot 90% van het zichtbare haar. De gehele groeicyclus van een lichaamshaar duurt ongeveer 90 weken. Vandaar dat er meerdere behandelingen nodig zijn voor een best mogelijk resultaat.

Vallen de haren direct uit?

De haren gaan niet direct weg. De haar werkt immers alleen als geleider om het licht tot in de haarwortel te krijgen, zie het als een soort antenne. Pas op het moment dat het licht de haarwortel bereikt veranderd het in warmte, dit geeft dan ook het gevoel van een tikje. Licht-energie die verandert in warmte-energie. Kale plekken zal niet iedere cliënt al na de eerste paar bezoeken zien, wat men echter wel moet merken na het eerste of tweede bezoek is dat de haren zachter terugkomen en minder hard groeien. Is dit niet het geval, even laten weten, er kunnen lichamelijke oorzaken zijn waardoor flitsen niet of slecht werken.

Gaan alle haren weg?

De behandelde haarfollikels kunnen nooit meer haren vormen.
Om alle haren in de groeifase te flitsen zijn meerdere behandelingen nodig. Wat echter niet behandeld kan worden zijn de slapende haarfollikels. Deze zijn bij iedereen aanwezig maar komen slechts dan tot groei, wanneer zich hormonale veranderingen voordoen. Vanwege deze slapende haarfollikels adviseren wij 1-2 keer per jaar een onderhoudsbehandeling.

Wanneer wordt IPL afgeraden?

Het komt zeer zelden voor maar er zijn een aantal factoren waardoor IPL niet, of zeer slecht werkt. Denk bijvoorbeeld aan bepaalde medicatie, ernstige vormen van Hirsutisme, pco syndroom, hele slappe zachte haren die slecht geleiden en zo zijn er nog een aantal zaken die we door middel van het intake formulier trachten op te sporen, en geven een eerlijk antwoord over de te verwachten resultaten. Wij adviseren altijd 2 behandelingen uit te proberen en bij tegenvallend resultaat de behandeling te staken.

Wat is het verschil tussen IPL en Laser?

Laser en IPL worden regelmatig met elkaar verward. Dit komt mede doordat het principe van de beide behandelingen hetzelfde is. Je gebruikt licht dat veranderd in warmte. Wanneer dat licht de kern van de haarzak bereikt wordt deze onherstelbaar beschadigd zonder schade aan te richten aan het omliggende weefsel. Vooral bij donkere of iets getinte personen is er bij de Laser-methode kans op verbranding, omdat de laser uitsluitend op 1 vaste lichtsterkte werken kan. IPL maakt gebruik van een lichtsterkte die variabel is daardoor krijgt de opperhuid veel minder te verduren en kun je dus een veel grotere groep personen veilig behandelen.