Tips voor het waxen

Home / Introductie harsen&waxen / Tips voor het waxen

Lengte van de haren
Je haar moet ongeveer 0,5-1 cm lang zijn voor een optimaal waxresultaat, ook niet veel langer want dan wordt jou behandeling een stuk pijnlijker.
Dit betekent dat je je haar ongeveer 2 weken moet laten groeien. Te lang haar kun je trimmen maar zorg ervoor dat ze dan niet korter worden dan 0,5 cm.

Scrubben
Scrub de huid voor de behandeling niet alleen verwijderd het de dode huidcellen maar het laat de haren losser zitten, zodat ze makkelijker kunnen worden verwijderd.

Pijnlijk?
Onze waxspecialist werkt snel, en heeft tijdens de behandeling technieken waardoor het waxen zo pijnloos mogelijk verloopt. Natuurlijk zijn er een aantal mindere momenten, en is vooral de eerste keer even wennen. Maar het is minder pijnlijk dan je verwacht.

Eventueel kun je 30 minuten voor de afspraak paracetamol innemen. Maar de ervaring leert dat de meeste dames dit niet nodig vinden.

Wanneer niet te waxen.
Wax niet als je medicijnen slikt die de gevoeligheid van de huid beïnvloeden zoals Rouaccutane, Tetracyline of Glucolic Acid.

Stel ons op de hoogte als je diabetes hebt, een huidallergie of chemotherapie/radiotherapie hebt ondergaan.

Vermijd de zonnebank of uitgebreid zonnen 24 uur voor je wax behandeling. Net gekleurde of rode huid is te gevoelig.

Vrouwen kunnen in de periode vlak voor en tijdens de menstruatie wat gevoeliger zijn. Je kunt hier rekening mee houden, doe waar je jezelf prettig bij voelt.

Bij zwangerschap is waxen veilig vanaf het eerste trimester. Veel dames waxen juist voor de bevalling omdat het dan eenmaal zelf wat lastiger is en het geeft een fris en hygiënisch gevoel.

Mocht je met vragen zitten, dan kun je altijd contact met ons opnemen.